Financiering voor uw
hightech samenwerkingsproject? 

Nieuw werkprogramma Horizon 2020:
€ 30 miljard voor onderzoek en innovatie

De Europese Commissie heeft het Horizon 2020 werkprogramma voor 2018-2020 bekendgemaakt. Met het nieuwe werkprogramma is een bedrag van € 30 miljard gemoeid, waaronder € 2,7 miljard om de Europese Innovatieraad (EIC) operationeel te maken.

‘We hebben gemerkt dat steun van de overheid vertrouwen wekt, ook bij andere investeerders’

Geïnspireerd door de documentaireserie Klimaatjagers, nam architect en hogeschooldocent Herbert Berkhout in 2013 het besluit ook zelf een steentje te willen bijdragen aan een beter klimaat. Nu, slechts vijf jaar later, is hij medeoprichter en CEO van het veelbelovende SoundEnergy, dat met een ingenieus systeem om gebouwen te koelen met warmte, op het punt staat de internationale markt te veroveren. Hij vertelt graag hoe subsidies zijn onderneming verder hebben geholpen. SoundEnergy maakte onder meer gebruik van de subsidieregelingen MIT en EFRO.

LEES HIER DE ERVARINGEN

Hoe subsidies andere bedrijven verder hebben
geholpen met hun samenwerkingsproject?

— MIT SUBSIDIE

,,De MIT-subsidie gaf ons meer ruimte om te innoveren en het laatste zetje in de rug om ons project uit te voeren’

— EFRO

“Veel aandacht voor EFRO-project BallJames van SciSports. Data-analyse tijdens voetbalwedstrijden verandert de voetbalwereld”

— EUROSTARS

“Eurostars: hoge slaagkans voor Health, Life Science en ICT. Geld voor project preventie vroeggeboorte”

FTI definitief terug: jaarlijks € 100 miljoen voor klaarstomen innovaties

Het Horizon 2020-onderdeel Fast Track to Innovation (FTI), oftewel Sneltraject voor Innovatie, is definitief terug. Dit betekent dat er weer subsidie kan worden aangevraagd voor internationale samenwerkingsprojecten waarin zeer veelbelovende ideeën worden klaargestoomd voor de markt.

De komende drie jaar is er vanuit FTI jaarlijks € 100 miljoen subsidie beschikbaar voor het testen, demonstreren en valideren van innovaties die snel op de markt kunnen worden gebracht (uiterlijk binnen drie jaar).

Nieuws


Innovatieve ondernemers opgelet: populaire MIT-subsidie half april open voor aanvragen

Ondernemers kunnen vanaf half april weer subsidie aanvragen voor innovatieve R&D-projecten vanuit de populaire regeling Mkb Innovatiestimulering Topsectoren (MIT). De regio Zuid en provincie Zuid-Holland hebben de openstellingen officieel bekend gemaakt. Andere regio’s volgen naar verwachting snel en zullen dezelfde periode aanhouden.

De MIT-regeling heeft de afgelopen jaren een positief effect gehad op het innovatieklimaat van het Nederlandse bedrijfsleven.  De MIT is een landelijke regeling die in de regio’s wordt uitgevoerd. Elke regio kent eigen budgetten en spelregels.

Er is subsidie voor haalbaarheid-sprojecten en R&D--projecten. Wat is er nu bekend?

 

Grote R&D-bedrijven werken steeds meer samen met gespecialiseerde mkb-bedrijven

Grote R&D-bedrijven die in Nederland veel geld aan onderzoek uitgeven, voeren hun onderzoek de laatste tijd steeds vaker uit in samenwerking met gespecialiseerde mkb-bedrijven, kleine startende innovatieve bedrijven en/of kennisinstellingen.

En dit belang van samenwerking blijft onverminderd groot. Daarnaast lijkt er minder sprake van verplaatsing van R&D naar opkomende markten. Dit alles blijkt uit een onderzoek door werkgeversvereniging VNO-NCW onder de grootste R&D-intensieve bedrijven van Nederland.

Lees meer 

Ook regionale subsidies voor wereldinnovaties in Life Science & Health

Uit de meest recente becijfering van het CBS, waarin de rekenmeesters het Nederlandse topsectorenbeleid onder de loep nemen, blijkt dat de sector Life Sciences & Health de snelst groeiende van de negen topsectoren is. De toegevoegde waarde in de sector lag vorig jaar maar liefst 25% hoger dan in 2010.

Deze groei is voor een groot deel te danken aan de innovativiteit van de sector. Het aantal bedrijven actief in de sector is namelijk relatief klein, maar toch staat de sector in de top 3 als gekeken wordt naar R&D-uitgaven. In totaal gaat het om een bedrag van circa € 800 miljoen.

Lees meer

Samenwerking in innovatieprojecten, 5 tips!

U gaat samenwerken binnen een innovatieproject, waar moet u op letten?

SMART INDUSTRY

 

Fieldlabs Nederland

10 fieldlabs voor samenwerking Smart Industry. Een ultieme vorm van
samenwerking is een fieldlab. Waar vindt u een fieldlab in uw regio?

 

Meer weten over subsidiemogelijkheden voor
uw samenwerkingsproject?

Subsidieprofessionals denken graag met u mee. Wanneer u onderstaand
formulier invult, neemt er vandaag nog een subsidieexpert contact met u op.

Vind subsidies, verleg grenzen.

Copyright © 2017 Vindsubsidies  088 20 20 400 -   info@vindsubsidies.nl