Haal meer uit de WBSO

WBSO-vragenbrief ontvangen? Wij helpen u met gratis quickscan!

Tot en met 30 november 2017 konden er WBSO-aanvragen worden ingediend voor innovatieprojecten die vanaf 1 januari 2018 van start zijn gegaan. Subsidieverstrekker RVO is op dit moment druk bezig met de behandeling van deze aanvragen. Wellicht dat u in het kader van deze behandeling een vragenbrief heeft gekregen. Krijgt u een vragenbrief dan is het zaak deze zo goed mogelijk te beantwoorden. Vindsubsidies helpt u hier graag bij!

Te kleine projecten om subsidie aan te vragen? Dat lossen we op!

Heeft u meerdere innovatieve projecten die te klein zijn om WBSO aan te vragen? Waarschijnlijk kunt u door slimmer met deze projecten om te gaan toch een vergoeding krijgen voor de uren en kosten die u in deze projecten steekt. Voor het innovatieve softwarebedrijf Nerds & Company werd een oplossing bedacht.

LEES HIER DE ERVARINGEN

Hoe andere bedrijven meer haalden uit de WBSO

— SPGPrints

SPGPrints is een wereldwijd toonaangevend bedrijf op het gebied van textiel-, etiket- en industriële drukmarkten. Als totale leverancier van systeemoplossingen bieden wij een productportfolio aan die in het buitenland assortiment van rotatiescherm- en digitale druksystemen omvat. Het innovatieve SPGPrints maakte al jaren succesvol gebruik van de WBSO toen na een second opinion bleek dat in de aanvragen niet alle kosten volledig werden meegenomen, waaronder de investering in testopstellingen en een testlab, waar bijna alleen maar S&O-werk wordt gedaan. Daarnaast heeft Vindsubsidies bij SPG urenoptimalisatie toegepast met betrekking tot alle WBSO-aanvragen. De totale subsidie viel door deze beide acties fors hoger uit.

— Roessingh Research and Development

Roessingh Research and Development (RRD) is het grootste wetenschappelijk onderzoeksinstituut voor revalidatietechnologie in Nederland en partner van Roessingh Centrum voor Revalidatie.
RRD is internationaal erkend als kennisinstituut op het gebied van 
revalidatietechnologie en telemedicine.Vindsubsidies heeft Roessingh Research & Development ondersteund bij het schrijven van WBSO-aanvragen en het beantwoorden van vragenbrieven aan de subsidieverstrekker. Met het doel de volgende WBSO aanvraag weer zelfstandig op te stellen, heeft Vindsubsidies een WBSO-training verzorgd aan projectmanagers en clustermanagers. 

Haal meer uit uw WBSO-project in combinatie met EFRO-subsidie. Uw fiscale voordeel blijft behouden!

Heeft u een WBSO-project dat zou passen binnen een regionaal subsidieonderdeel van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO)? Dan zit u dit jaar goed! Uw fiscale WBSO-voordeel, hoeft u namelijk niet meer in mindering te brengen op uw EFRO-subsidie. Zo kunt u als het ware twee keer geld ontvangen voor uw innovatieproject en haalt u ook meer uit de uw WBSO. 

Het project BallJames van SciSports is zo'n voorbeeldproject.

Bedrijfsleven haalt bijna kwart meer voordeel uit WBSO

Nederlandse ondernemers, waarvan 97% afkomstig uit het mkb, hebben vorig jaar € 1,2 miljard voordeel gehaald uit de WBSO. Dit is een stijging van 22% ten opzichte van een jaar eerder. 
Dit blijkt uit de jaarrapportage ‘FOCUS op speur- en ontwikkelingswerk 2016’ die minister Kamp van Economische Zaken (EZ) heeft gepubliceerd.

Lees meer

 

Eerste inschatting WBSO 2019: meer budget, aftrekpercentages omhoog

Staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft de eerste inschatting bekendgemaakt van de sleutels van de WBSO in 2019.

Het ziet er naar uit dat er volgend jaar meer budget beschikbaar komt voor deze populaire innovatiesubsidie en dat ondernemers een hoger percentage van hun R&D-kosten en -uitgaven kunnen aftrekken.

Lees meer

 

 

Aanvraagproces WBSO op de schop

Alle aangekondigde wijzigingen voor het aanvragen van WBSO in 2018 gaan door. Daarmee wordt het aanvragen van de WBSO eenvoudiger, zo meldt RVO.

Onder andere het offline aanvraagprogramma wordt vervangen door een nieuw projectformulier, waarmee men offline een WBSO-aanvraag kan voorbereiden. Daarnaast wordt het online formulier verbeterd.

Lees meer

WBSO – wat is een project?

 Een WBSO-aanvraag opstellen lijkt simpel. Je omschrijft het project en richt je daarbij op de technische vernieuwing binnen dat project. Maar laten we eens een stap terug doen met de vraag wat het project precies is.

In welke regio wordt het meest gebruik gemaakt van de WBSO?

Jaarlijks vragen 22.330 bedrijven WBSO aan. Hoe verdelen deze bedrijven zich per regio? Waar zijn de meeste S&O bedrijven? De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) bracht de meest recente cijfers in kaart. De meeste zijn gevestigd in Groot-Amsterdam
(2.010 bedrijven). Daarna volgen Zuidoost-Noord-Brabant en Utrecht.

dd

Wilt u weten hoe uw bedrijf meer uit de WBSO haalt?

Subsidieprofessionals denken graag met u mee. Wanneer u onderstaand
formulier invult, wordt er vandaag nog contact met u opgenomen.

Vind subsidies, verleg grenzen.

Copyright © 2017 Vindsubsidies  088 20 20 400 -   info@vindsubsidies.nl