Financiering voor uw
investeringen

Ruim € 100 miljoen voor Topsector energieprojecten, wanneer kunt u subsidie aanvragen?

De Topsector Energie heeft ook dit jaar meer dan € 100 miljoen subsidie beschikbaar voor projecten en onderzoek op het gebied van energie-innovatie. Het geld wordt verdeeld via de regeling Topsector energieprojecten, die naar verwachting op 3 april 2018 weer open zal gaan voor het indienen van aanvragen.

Grote buitenlandse bedrijven vragen steeds meer SDE+ aan. Wat betekent dit voor u?

De aanleg van grootschalige parken voor zonne-energie in Nederland wordt grotendeels een buitenlandse aangelegenheid. De markt wordt namelijk overspoeld door buitenlandse bedrijven, zo hebben diverse projectontwikkelaars en subsidie-adviseurs laten weten aan Het Financieele Dagblad (FD).

LEES HIER DE ERVARINGEN

Hoe andere bedrijven subsidie ontvingen voor hun investeringen

“Om in de visie op te nemen de duurzaamste bakkerij te zijn, is een stap. Dit ook echt te doen en financieel aantrekkelijker maken, is de volgende. Deze stap hebben we met Vindsubsidies kunnen maken, waarbij de interne focus volledig blijft liggen op de kwaliteit van het interne proces.”

Cor Brookhuis, Plantmanager bij Europastry B.V.

Europastry is wereldmarktleider op het gebied van bevroren deegwaar en heeft in Oldenzaal een hypermoderne en duurzame donutfabriek gebouwd. Het bedrijf maakte hiervoor onder meer gebuik van de Energie Investeringsaftrek (EIA).

“Vindsubsidies heeft met ons gekeken naar een optimale benutting van innovatiesubsidies en duurzaamheidssubsidies bij onze grootschalige vernieuwbouw. Vindsubsidies heeft in het voortraject de subsidieverstrekker actief betrokken waardoor het proces goed is verlopen. Alle partijen kunnen trots zijn op het eindresultaat.”

Vincent Geven, manager operationele zaken Ekro B.V.

Ekro is onderdeel van de Van Drie Groep, wereldmarktleider in kalfsvlees. Het bedrijf maakte voor de investeringen in de vernieuwbouw onder meer gebruik van de Energie Investeringsaftrek.

IJsstadion Thialf vroeg succesvol SDE+ subsidie aan voor dak van zonnepanelen

Op het nieuwe Thialf zijn 5000 zonnepanelen geplaatst. Hiervoor is gebruik gemaakt van de subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie SDE+.

Het stadion kan voortaan in zijn eigen energiebehoefte voorzien en bovendien levert Thialf rechtstreeks zonne-energie aan 1250 Nederlandse huishoudens.

Bijna 6000 bedrijven en organisaties maakten dit jaar gebruik van de SDE+.

 

Warmtepompen populairder dan HR-ketels, mede dankzij subsidie

Warmtepompen worden steeds populairder. De komende jaren gaat de warmtepomp qua omzetwaarde de cv-ketel voorbij. In 2018 zal er naar schatting voor ongeveer € 250 miljoen aan (hybride) warmtepompen geïnstalleerd worden, tegenover € 220 miljoen aan HR-ketels. Dit blijkt uit onderzoek van Warmtepompstrategie, een initiatief van duurzaam adviesbureau Business Development Holland.

De gestegen populariteit hangt samen met de beschikbare subsidies voor investeringen in warmtepompen, zoals de ISDE (stimulering duurzame energie) en de Energie Investeringsaftrek (EIA).

Lees meer

Succesvol SDE+ project: ruim 480 zonnepanelen op dak bedrijfshal Ten Brinke Group

Succesvol SDE+ project: ruim 480 zonnepanelen op dak bedrijfshal Ten Brinke Grou. De internationale bouw- en vastgoedonderneming Ten Brinke Group heeft ruim 480 zonnepanelen geplaatst op haar bedrijfshallen naast het hoofdkantoor in Varsseveld. De bedrijfshallen werden deze zomer gerenoveerd, duurzaam geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen. De combinatie van nieuwe, witte dakbedekking, isolatie en zonnepanelen zorgen voor een duurzame uitstraling en dragen bij aan een lagere energierekening.

Vindsubsidies heeft Ten Brinke ondersteund bij het benutten van beschikbare investeringssubsidies.

 

EZK publiceert SDE+ voor de voorjaarsronde 2018: € 6 miljard voor duurzame energieproductie

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft vandaag de Regeling aanwijzing categorieën duurzame energieproductie voorjaar 2018 (SDE+) officieel gepubliceerd. Voor de voorjaarsopenstelling van 2018 is € 6 miljard beschikbaar. De subsidie kan worden aangevraagd van 13 maart tot en met 5 april.

De details van de openstelling werden vorige week al bekendgemaakt. De regeling is al jaren populair bij organisaties en bedrijven die duurzame energie produceren via bijvoorbeeld zonnepanelen.

 

 

 

Meer fiscaal voordeel voor investeringen,
hoe dan?

 

Budgetten subsidieregelingen
Hoe veel trekt de Nederlandse overheid uit voor investeringen in innovatieve energiezuinige technieken en duurzame bedrijfsmiddelen?

 

Meer weten over subsidiemogelijkheden voor
uw investeringen?

Wij denken graag met u mee. Wanneer u onderstaand
formulier invult, neemt er vandaag nog een subsidieprofessional contact met u op.

Vind subsidies, verleg grenzen.

Copyright © 2017 Vindsubsidies  088 20 20 400 -   info@vindsubsidies.nl